Myofascial Energetic Release (MER)
Leef Pijn Vrij! IMG_2209

MER is een vorm van diep, ontwapenend bodywork.
Het doel van MER is om pijnklachten te verhelpen en het lichaam weer functioneel te laten worden, zodat je een vol en actief leven kunt leiden.
MER verlicht acute en chronische pijn en is daarmee een onmisbare tool in het behandelen van een breed scala aan pijnklachten, zowel in je lijf als in je hoofd.

MER werkt met een unieke combinatie van diepe, invoelende fascia manipulatie,
het vrijmaken van verstijfde gewrichten, energie- en ademwerk, myofascial unwinding, oefening in lichaamsbewustzijn, emotioneel bewustzijn en het uiten hiervan.

*MER: Nekpijn wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding: Een holle of bolle rug – door (gebrek aan) kanteling van het bekken – met verkorte sternocleidomastoideus (spier in halsgebied) en spasme in de occiput (achterkant hoofd) regio als gevolg. Het hoofd weegt 7 kg en als dit, zoals bij de meeste mensen, voor de schouders staat zijn veel spieren onnodig hard aan het werk, met als gevolg dat ze uiteindelijk overwerkt raken, verzuren en uitdrogen. Dit verschijnsel is volledig omkeerbaar door diep lichaamswerk (MER). De cellen worden soepel, gaan weer voedingsstoffen en zuurstof opnemen en hun afvalstoffen uitscheiden. Het spierweefsel wordt weer gezond!

Door middel van MER worden de juiste spieren langer gemaakt en een combinatie met stretchen (huiswerk) zorgt ervoor dat het hoofd beter op de schouders komt te staan. Vaak komen diepe gevoelens/emoties boven welke de veroorzakers van de houding zijn geweest. Door daarmee aan de slag te gaan in coachingssessies kun je definitief van de nekpijn afkomen.
(bron: leefpijnvrij.nl)

Categories: Overwin Jezelf

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
nl_NL_formalNederlands (Formeel) en_USEnglish