Ik ben Victor Guiaux en heb gewerkt als communicatieadviseur in Utrecht. Mijn specialisatie is op het gebied van internet. Je raad het al, ik werkte veel met de computer. Creativiteit wordt dan ook veel gestimuleerd in mijn hoofd, veel ego(centrisch) werk.

Belemmerende gedachten
Van huis naar kantoor heb ik 2x een wandeling van en naar het station (in Utrecht). Ik was opgeslokt door de “sleur”. Wanneer ik een lekker muziekje hoorde op mijn koptelefoon bemerkte ik dat ik verstijfd en verstard was. Zowel in mijn lichaam als in mijn geest. Als kind danste ik altijd en overal. Nu waren er belemmerende gedachten: “Als ik nu dans vindt mijn collega dat vast gek” of “Ik ben stijf in mijn heupen, het ziet er vast gek uit als ik dans”. Ik ontdekte dat mijn gedachten als een neerwaartse spiraal werkte.

Terwijl ik lachende en spelende kinderen zag bij de basisschool die ik passeerde vulde een groot stuk verdriet… en boosheid in mij.

Biodanza
Ik besloot om op zoek te gaan naar het kind in mij. Via een collega kwam ik in aanraking met Biodanza (dans van het leven). Die eerste stap nemen, om te vragen of ik mocht meedoen, vond ik echt superspannend. Het was letterlijk de eerste stap om de “sleur” te doorbreken.

Wat een goed gevoel gaf dat mijn lijf. Het dansen met mannen en vrouwen, jong en oud, onvoorwaardelijk, voelend, aftastend, afstemmend. Mijn lichaam in beweging en gedachten die binnenkomen, misleidend, oordelend. Gelukkig kon ik deze “verdrietige” gedachten koppelen aan het fijne gevoel in mijn lichaam. Het straalde, mijn lijf genoot. Het gevoel in mijn lichaam overwon mijn gedachten.

Inmiddels dans ik weer. Wanneer ik maar wil en waar ik maar wil.

Krav Maga
Na bio-danza ben ik nog iets gaan ondernemen wat buiten mijn comfort-zone ligt, namelijk de vechtsport Krav Maga. Wederom zorgde de vooroordelen in mijn hoofd voor een gekleurd beeld, maar ik vertrouwde op mijn gevoel.

Ik verwachte krachtpatsers die mij (wel eens) in de eerste les te grazen zouden nemen. Het tegendeel bleek waar. Juist bij deze fysieke contactsport is afstemming met wie je traint erg belangrijk. Maar ik leerde nog meer… nog meer voelen en begrijpen van mijn lichaam en de verbinding met mijn denken. Ik voelde mijn lichaam wanneer ik moest incasseren. Ik voelde ook wanneer mijn lichaam een grens bereikte en wanneer ik vanuit een overlevingsstrategie impulsief kon handelen met mijn lichaam. Terwijl mijn geest zei: “Ik kan niet meer” overwon mijn lichaam.

Gevoel in mij
Vanuit deze uitersten van levenservaring waar mijn lichaam een overwinning voerde boven de (over)heersende gedachten, besloot ik om ook mijn gevoel te laten spreken.

Wat zit er al jaren diep verborgen in mijn lichaam, waarvan heb ik al jaren een onderbuik gevoel? Welke gedachten spreken vanuit mijn gevoel en zorgden voor een verdriet in mijn lijf?

De belangrijkste drie:

  • “Vertrouw op wie je bent!”
  • “Als mens ben je geboren met alle kwaliteiten die je nodig hebt”
  • “Luister naar je lichaam”

Ik heb met mezelf afgesproken om op reis te gaan. Een ontdekkingstocht om de balans te vinden tussen mijn gedachten en mijn gevoel, dat wat in mijn lichaam geschreven staat. Ik ben meer dan mijn gedachten en mijn gevoel. Ik ben meer dan mijn lichaam en mijn geest en zo verwelkom ik mezelf, thuis in mijn lichaam.

2010              vs       2018

 

 

en_USEnglish
nl_NL_formalNederlands (Formeel) en_USEnglish